Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počeo Festival znanosti

07.04.2014.

17:57

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program Festivala znanosti počeo je u ponedjeljak, 7. travnja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik otvorenjem izložbe „Flora otoka Korčule i poluotoka Pelješca“ autora Nebojše Jeričevića.

 Izložba predstavlja 22 fotografije cvijeća i cvjetnih krajolika koje je autor sretao na šetnjama po otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu. Izložba je otvorena do listopada. Program je nastavljen  projekcijom fotografija Storm Chasers Dubrovnik teama pod nazivom „U oku oluje“ koje imaju veliku meteorološku dokumentarnu vrijednost.
Članovi Storm Chasers teama fotografirali su „Valove“ koje su rukama dočarali učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića na skalinima Uz Jezuite.
Program Festivala znanosti nastavlja se u utorak, 8. travnja predavanjem i radionicom „Sastav i metode istraživanja jadranskog planktona“ koje će održati Rade Garić na  Institutu za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku s početkom u 15.50 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.