Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija upozorava na internetske prijevare

03.04.2014.

10:13

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U posljednja dva tjedna Policijskoj postaji Dubrovnik prijavljena su dva slučaja prijevare prilikom kupnje putem jednog internetskog oglasnika.

U prvom slučaju radi se o 26-godišnjaku koji je putem internet oglasnika pronašao oglas za kupnju osobnog automobila marke Toyota Yaris nakon čega je s nepoznatom osobom dogovorio kupnju tog automobila te mu u tu svrhu na račun jedne banke u Londonu uplatio iznos od 5.000 Eura. Nakon uplate nepoznata osoba mu se više nije javljala na pozive, a vozilo nije dobio čime se smatra prevarenim. 
U drugom je slučaju 52-godišnjak prijavio da je putem internetskog oglasnika od nepoznate osobe kupio mobilni telefon marke „Apple Iphone 4S“ za iznos od 1.200 kn koje je, prema dogovoru s prodavateljem, uplatio na račun jedne sportske kladionice, a nakon čega mu prodavatelj više nije bio dostupan te je shvatio da je prevaren. 
Budući se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske upozoravaju građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase kako ne bi postali žrtvama prijevare.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.