Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomoć progonjenima u Siriji i Iraku

05.09.2014.

15:20

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavajući 100. godišnjicu sjećanja na žrtve genocida nad Armencima i 145. godišnjicu rođenja armenskog skladatelja Komitasa, Društvo prijatelja dubrovačke starine i Caritas Dubrovačke biskupije organiziraju sutra u 20 sati u Kneževu dvoru humanitarni klavirski koncert Naire Asatryan.

  Koncert je namijenjen prikupljanju pomoći kršćanima i drugim manjinskim skupinama progonjenima u današnjim dramatičnim zbivanjima na području Sirije i Iraka. Tim povodom na konferenciji za novinare, uz povjesničara Vinicija Lupisa i pjanisticu Naire Asatryan, govorili su biskup dubrovački mons. Mate Uzinić i dubrovački imam hadži Salkan efendija Herić.  “Postoje stvari koje se čine u ime Boga, a zapravo nisu rađene u tom cilju, nego sa svrhom izdaje Boga i naše je jasno određenje – osuditi zločine i stati na stranu žrtve” - kazali su, pozivajući na pomoć i molitvu na današnjoj konferenciji za novinare biskup dubrovački mons. Mate Uzinić i hadži Salkan efendija Herić, referirajući se na ratna stradanja u Siriji i Iraku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.