Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomoć za specijalnu bolnicu Kalos

23.07.2014.

16:56

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak sa zamjenicom ravnatelja Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Kalos“ iz Vela Luke Madom Visković Penić, predsjednikom Upravnog vijeća „Kalosa“ Markom Potrebicom te novinarom i predsjednikom udruge „Delfin“ Hrvojem Belamarićem.

Belamarić je nedavno organizirao prikupljanje donacija za nabavu 350 tisuća kuna vrijednog specijalnog bolničkog kombija za „Kalos“ u kojemu je bio na liječenju kao osoba s invaliditetom. Na sastanku sa županom Belamarić je pohvalio kvalitetu usluge „Kalosa“ te je rekao kako ta ustanova zasigurno ima ogroman potencijal. Kazao je kako zna za teškoće u kojima se ustanova nalazi te da će i on pomoći da se „Kalos“ održi i da napreduje.
Župan je zahvalio Belamariću na donaciji te se složio kako je „Kalos“ perspektivna ustanova. Naveo je da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u koordinaciji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA, odabralo projekt razvoja „Kalosa“ kao jedan od 32 projekta u Hrvatskoj koji će primiti tehničku pomoć za pripremu projekata za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije.  Također, kazao je Belamariću da je i njegova, kao i pomoć svih onih koje žele boljitak „Kalosu“ dobrodošla. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.