Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pomorsko-putnički terminal u Veloj Luci bit će gotov u studenom

29.01.2022.

09:33

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izgradnja Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Izgradnja Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U Veloj Luci je održan radni sastanak općinskog vodstva Vele Luke i predstavnika županijskih vlasti na čelu s županom Nikolom Dobroslavićem i njegovim najbližim suradnicima na kojemu se raspravljalo o realizaciji projekata županijske Lučke uprave u velolučkoj Općini koji su u nadležnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Između ostalog bilo je riječi o dovođenju sustava odvodnje do budućeg Prometno putničkog terminala, izgradnji Ribarske luke, nove benzinske postaje, uređenju obale od uvale Kale do predjela Vranac, te potrebi usklađenja prostorno planske dokumentacije lokalne samouprave vezano za izgradnju buduće Komunalne lučice u predjelu Pupanj.

Također se raspravljalo o pitanjima koncesija na velolučkom lučkom području.

Nakon vrlo uspješnog sastanka svi njegovi sudionici iz velolučke Općine, velolučke županijske Lučke uprave i Dubrovačko-neretvanske županije obišli su radilište Prometno putničkog terminala čiji radovi teku u skladu s zadanim rokovima.

"Ovo je samo jedan u nizu lučkih projekata na kojima radi naša županija, naravno u suradnji s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture. Završena je rekonstrukcija rive u Donjem Čelu, kao i Puntin u Korčuli, a radovi u Trpnju pri samom su kraju. Pred nama je skori početak radova na luci Polačište te u Ublima", rekao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić te istaknuo važnost izgradnje terminala u Veloj Luci za otok Korčulu, ali i cijelu Dubrovačko-neretvansku županiju.

"Završetkom ovog projekta riješit će se i pitanje prometa u središtu Vele Luke, ali i omogućiti uplovljavanje većih brodova i trajekata što će uvelike doprinijeti povezanosti na ovom dijelu otoka", kazao je župan Dobroslavić.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela naglasio je da radovi na izgradnji terminala napreduju sukladno dinamici.

"Poslužilo nas je vrijeme i zadovoljni smo napretkom. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja studenog ove godine. Zahvaljujem Dubrovačko-neretvanskoj županiji i resornom ministarstvu na podršci u realizaciji ovog projekta od velike važnosti za Velu Luku", naglasio je ravnatelj Žuvela.

U sklopu radnog posjeta župan Dobroslavić sa suradnicima održao je radne sastanke u Domu zdravlja dr. Ante Franulovića i Specijalnoj bolnici Kalos na kojima je istaknuta važnost dobre suradnje i ulaganja u zdravstvo, a održan je i sastanak s načelnicom Vele Luke Katarinom Gugić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.