Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ponovno ilegalni prelasci

30.05.2014.

18:52

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom protekla dva dana na području policijskih postaja Ston i Gruda te Postaje granične policije Metković u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice policijski službenici zatekli su šest stranih državljanina.

U dva slučaja radi se o dvojici državljana Albanije koji su prilikom obavljanja izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu  Zaton Doli policijskim službenicima na uvid dali krivotvorene međunarodne vozačke dozvole Albanije, a jedan od njih i krivotvorenu albansku vozačku dozvolu.
Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja isprave dvojica državljana Albanije su uz kaznenu prijavu dovedeni pritvorskom nadzorniku PU. U dva odvojena slučaja u u Metkoviću su zatečena dvojica državljana RH, od kojih jedan ima prebivalište u BiH za koje je utvrđeno da su prethodno nezakonito ušli u RH iz pravca BiH zbog čega su prekršajno sankcionirani.
Prilikom osmatranja državne granice u mjestu Palje brdo u Konavlima zatečena su dvojica državljana Albanije koji su prethodno nezakonito prešli državnu granicu iz pravca Crne Gore. Prekršajnom obradom je utvrđeno kako su im u tom pokušaju pomogla dvojica njihovih sunarodnjaka. Zbog pomaganja dvojica državljana Albanije prekršajno su sankcionirana sukladno Zakonu o strancima, dok je drugoj dvojici određena jednogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je pokrenut postupak njihove readmisije u Crnu Goru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.