Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poseban oprez u vožnji za motocikliste

06.10.2014.

10:46

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s troje ozlijeđenih

Riječ je o devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije  prometne nesreće s ozlijeđenim osobama - dvije su osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena. U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 5. listopada u Dubrovniku dvije su osobe teže ozlijeđene. Dvije osobe su se mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka kretale Ulicom branitelja Dubrovnika i dolaskom do raskrižja s Ulicom don Frana Bulića iz neutvrđenih razloga izgubili su nadzor nad mopedom te udarili u nogostup. Oboje su teže ozlijeđeni i nakon ukazane liječničke pomoći zadržani na liječenju u dubrovačkoj bolnici. Iako je ove godine broj ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama u kojima su sudjelovali mopedi i motociklima manji za čak 18 % u odnosu na prošlu godinu, iz Policijske uprava dubrovačko-neretvanske još jednom upozorava vozače mopeda i motocikla da poštuju prometne propise i povećaju oprez tijekom vožnje.
U policiiji skreću pozornost i ostalim vozačima na još uvijek pojačanu prisutnost te kategorije sudionika u prometu i pozivaju ih na pojačani oprez prilikom uključivanja u promet i prestrojavanja, a posebice na povećanu opasnost oduzimanja prednosti prolaska motociklistima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.