Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poticanje volontiranja kod mladih

23.01.2014.

12:43

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, odnosno Volonterski centar Dubrovnik organizirali su danas okrugli stol na temu temu ,,Izazovi i prilike volontiranja mladih u Dubrovniku''

Dubrovnik, ako ni ostatak Hrvatske nema tradicije kada je riječ o volontiranju. Stoga je cilj tog okruglog stola bio doprinijeti boljoj informiranosti mladih i svih koji rade s mladima o prilikama i novim mogućnostima za volontiranje te o dobrobitima koje volonterstvo nudi u budućnosti mladih osoba.
Iskustvo rada Volonterskog centra Dubrovnik i suradnja s drugim organizatorima volontiranja u Dubrovniku dovelo je do zaključka kako je nedovoljan broj mladih osoba uključen u volontiranje – istaknula je pored ostalog organizatorica okruglog stola iz Volonterskog centra u Dubrovniku Anja Marković.
Istraživanje koje je prije dvije godine proveo Zavod za javno zdravstvo pokazalo je kako između 75 do 90 posto mladih između 14 i 19 godina nije nikad volontiralo. Slično je i u drugim sredinama – kaže voditeljica Volonterskog centra Osijek Lejla Šehić Relić. Okrugli stol održan danas u Dubrovniku dio je projekta inVolontiramse!, kojeg provodi Udruga Bonsai pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih.
Glavni cilj mu je projekta povećati broj srednjoškolaca volontera na području grada Dubrovnika te potaknuti mlade na aktivnije sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz volonterstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.