Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

12:41 / 09.10.2014.

Autor: Silva Capurso

Potpisan ugovor o gradnji ACI marine u Slanome

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tvrtka ACI Opatija koja posluje sa 21 marinom koje se protežu od Umaga do Dubrovnika potpisala je Ugovor s izvođačima za izgradnju kopnenog dijela nove 22. po redu ACI marine koja će se graditi u Uvali Slano

Izgradnja nove ACI marine prvi je kapitalni projekt nakon 24 godine od zadnje izgrađene ACI marine. Investicija je vrijedna 60 milijuna kuna, od čega se 40 milijuna kuna izdvaja za izgradnju kopnenog dijela marine. Ugovor o izvođenju radova na novoj marini potpisan je s odabranim izvođačima, zajednicom ponuditelja, tvrtkama Pomgrad inženjering i Lavčević. Ugovorom su obuhvaćeni radovi na izvođenju kopnenog dijela ACI marine Slano i trafostanice.
Kopneni sadržaji koji će se u narednom periodu izgraditi obuhvaćaju zgradu recepcije marine, zgradu za ugostiteljske sadržaje sa zatvorenim, natkrivenim i otvorenim površinama,  prodavaonice,  radionicu, vanjski bazen s pratećim prostorom i plohama za sunčanje, sanitarije za nautičare te parkiralište za 100 vozila. Ugovor podrazumijeva i krajobrazno uređenje površina buduće marine i uređenje postojećeg vodotoka te izgradnju obalnog puta sa proširenjima i šetnicom.
Direktorica ACI-ja, dr. sc. Doris Peručić istakla je: „Ovo je jedan od kapitalnih projekata ACI-ja koji smo konačno, nakon dugog niza priprema, uspješno doveli do realizacije. Zahvaljujem svima koji su radili na projektu na zaista velikom uloženom trudu a ujedno i najavljujem da ćemo i u narednom periodu realizirati značajne projekte važne za daljnji razvoj ACI-ja.“
Početak radova na izgradnji nove marine planiran je za kraj listopada. Po dovršetku radova na kopnenom dijelu marine pristupit će se i gradnji morskog dijela marine koji podrazumijeva postavljanje valobrana, pontona te sidrenog sustava. Otvaranje nove ACI marine Slano očekuje se početkom slijedeće nautičke sezone. ACI marina Slano raspolagat će kapacitetom priveznih mjesta za 200 plovila duljine od 11 do 25 metara.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.