Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Potpisani Ugovori o dodjeli stipendija darovitim učenicima

30.12.2014.

13:28

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpisani su ugovori o dodjeli stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, pravo su ostvarili korisnici po Natječaju za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja na području Županije u 2014./2015. školskoj, odnosno akademskoj godini. Riječ je o 4 stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to 2 za doktora medicine, 1 za magistra medinske biokemije i 1 za magistra matematike - nastavnički smjer te 9 stipendija za darovite učenike i 20 stipendija za darovite studente. Zajedno s korisnicima koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije na osnovu ispunjenih uvjeta (redovnih status i prosjek ocjena) Dubrovačko-neretvanska županija će u ovoj školskoj / akademskoj godini stipendirati 82 učenika i studenta. Dodjeljujući ugovore o stipendiranju župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako povećanje broja stipendija svake godine dokazuje uspješnost učenika i studenata Dubrovačko – neretvanske županije te da time postoji veliki potencijal konkuriranja znanjem i u Europskoj uniji, a što je iznimno važno. Također, župan i njegova zamjenica Marija Vučković istaknuli su kako su županijski stipendisti najbolji od najboljih.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.