Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predaja oružja i dalje traje

31.01.2014.

11:30

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom posljednja dva dana na području Policijske postaje Korčula zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko eksplozivnih sredstava i streljiva - 7 ručnih bombi i 299 komada streljiva zaostalog iz Domovinskog rata

Iz Policijske uprave napominju kako je u protekloj, 2013. godini, na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske građani su dragovoljno predali ukupno: 13 963 komada raznog streljiva, 129 komada bombi, 103 mine, 74 upaljača za mine, 21,6 kg eksploziva, 84 detonatorske kapisle, 16 komada oružja (puške, pištolji i revolveri) te  manje količine drugih minsko eksplozivnih sredstava.
U policiji podsjećaju i ovom prilikom građane kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te da građani i dalje mogu bez straha od sankcija policiji predati oružje i ubojita sredstva. „Oružje i eksplozivna sredstva nemojte samo donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.
Protiv građana koji oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.“ – zaključuju u policiji uz napomenu kako je dragovoljna predaja oružja vremenski neograničena, a o svemu se dodatne informacije mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.