Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predaja oružja i dalje u tijeku

07.01.2014.

13:36

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U policiji podsjećaju kako je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva

Postupajući po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko-neretvanske su u subotu, 4. siječnja oko 16,30 sati, na dijelu uz cestu u blizini mjesta Osojnik, izuzeli 6 komada bombi koje su zaostale iz Domovinskog rata. Izuzete bombe pohranjene su u sigurnosni kontejner do uništenja. U policiji podsjećaju kako je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva. Protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak. Apeliraju na sve građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a info punktovi na kojima građani od policijskih službenika mogu dobiti više informacija o ovoj akciji kao i informacija o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih sredstava do kraja prvog tjedna siječnja bit će postavljeni:
8. siječnja u Orebiću na trajektnom pristaništu u vremenu od 10 do 13 sati
9. siječnja u Korčuli  na Trgu Plokata u vremenu od 9 do 12 sati i
13. siječnja u Pločama, u centru u vremenu od 9 do 12 sati
Dodatne informacije građani mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.