Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Prekograničnom suradnjom: Vodovod za Ivanicu

17.01.2014.

17:00

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Dubrovnik, Vodovod Dubrovnik i Općina Ravno raspisat će zajednički natječaj za idejno rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice, zaključak je sa sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića i direktora Vodovoda Pera Miškovića s načelnikom Općine Ravno u BiH Andrijom Šimunovićem

Primarni interes grada Dubrovnika i Vodovoda je naći optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor Omble i crpilišta, naglasio je gradonačelnik Vlahušić. Studija izvedljivosti trebala bi dati odgovore na pitanja kojim tehničkim rješenjem dovesti cjevovode na Ivanicu uz postojeće izvore i infrastrukturu, a uz tehnički pristup uključit će i financijsku analizu projekta.
Cijeli postupak bit će usklađen s europskim standardima, a projekt će se prijaviti na natječaj za europske fondove. Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik značajno će financirati izvedbu projekta, jer se radi o vitalnom pitanju za stanovnike grada Dubrovnika. Istodobno će se raditi i na rješenju odvodnje zbog racionalizacije troškova. O pokrenutoj prekograničnoj suradnji bit će informirane Hrvatske vode i Vlada Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.