Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

12:31 / 06.01.2014.

Autor: Tonči Donjerković

Preskupo maslinovo ulje neprodano

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Velolučki maslinari i uljari unatoč otežanoj prodaji i padu cijena ulja na tržištu i dalje svoj proizvod nude po cijenama koje dostižu i do 70 kuna po litri ulja, iako je njegova realna cijena u rinfuzi na tržištu oko 40 kuna

U Veloj Luci je završena berba i prerada maslinovog ploda. Urod je višestruko manji od prošlogodišnjeg, dok je prerada trajala podjednako dugo zbog vremenskih nepogodnosti. Tamošnji uljari otkupili su minimalne količine ulja, pa su stoga još više povećane zalihe ulja u velolučkim konobama.
Velolučki maslinari i uljari unatoč otežanoj prodaji i padu cijena ulja na tržištu i dalje svoj proizvod nude po cijenama koje dostižu i do 70 kuna po litri ulja, iako je njegova realna cijena u rinfuzi na tržištu oko 40 kuna, a ponegdje i manje od toga. Zbog takve cijene plasmana ulja u velolučkim konobama još uvijek ima više vagona neprodanog ulja iz prijašnjih godina, koje teško da će naći kupce pogotovo na legalnom tržištu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.