Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Programi Kreativna Europa i Europska prijestolnica kulture

28.02.2014.

17:16

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku su predstavljeni programi Kreativna Europa – novi program Europske unije za razdoblje od 2014.-2020., Europska prijestolnica kulture 2020. i Klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

 Skup je održan u organizaciji Grada Dubrovnika, Razvojne agencije Grada i Deska kreativne Europe ministarstva kulture Republike Hrvatske. Mladen Špehar, voditelj Službe za kreativne i kulturne industrije u Ministarstvu kulture ističe kako je cilj skupa upoznati potencijalne korisnike s načinima pristupanja širokom rasteru europskih projekata međunarodne suradnje, dok se pod terminom Kreativne Europe krije novi program Europske unije, koji se naslanja na prethodnu srodnu koncepciju programa koji je vrijedio u prethodnom razdoblju od 2007.- 2013. „Republika Hrvatska već je postigla ostvarenje cilja uvrštenjem na popis za 2020. godinu u kojoj se hrvatski i irski gradovi mogu kandidirati za europsku prijestolnicu kulture.“, istakla je Anera Stopfer iz Službe za međunarodne kulturne odnose Ministarstva kulture. Prema najavama Ministarstva kulture, poziv svim hrvatskim gradovima koji se mogu kandidirati za naslov europske prijestolnice kulture bit će upućen u svibnju, a rok prijave trajat će deset mjeseci. – kazala je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.