Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Promjene u dubrovačkoj Biskupiji

03.07.2014.

07:39

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovački biskup Mate Uzinić potpisao je dekrete kojima se svećenici, redovnici i vjernici laici razrješuju pojedinih službi i imenuju na druge. Tako je, uz ostalo, jedan svećenik Dubrovačke biskupije umirovljen, došlo je do promjena na čelu Ureda za mlade i Biskupijskog vijeća za mlade, kao i Biskupijskog sjemeništa i Svećeničkog doma. Do promjena također dolazi unutar Caritasa Dubrovačke biskupije i Katehetskog ureda.

Umjesto ravnatelja Biskupijske klasične gimnazije don Bernarda Plešea, koji je razriješen dužnosti službe rektora Biskupijskog sjemeništa, novim rektorom sjemeništa i župnim vikarom katedralne župe Gospe Velike imenovan je dosadašnji pročelnik Ureda za mlade i Biskupijskog vijeća za mlade don Marin Lučić. Don Bernardo Pleše imenovan je župnikom župe svetog Ilara u Mlinima, umjesto don Grga Tomića koji je razriješen ove dužnosti i umirovljen. Don Marinko Šljivić imenovan je upraviteljem Biskupskog doma i tajnikom Katehetskog ureda. Mons. Petar Palić, generalni vikar, imenovan je v.d. ravnateljem Svećeničkog doma, umjesto Mons. Mirka Maslaća. Ana Marčinko imenovana je pročelnicom Ureda za mlade i Biskupijskog vijeća za mlade, a Sanja Šanje vršiteljicom dužnosti zamjenice ravnatelja Caritasa Dubrovačke biskupije. Novi župnici dolaze na službe u župe sv. Obitelji u Novoj Mokošici, sv. Ilara u Mlinima, sv. Marije Magdalene u Putnikovićima, sv. Jurja u Stravči i sv. Kuzme i Damjana na Lastovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.