Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ruksak pun kulture

09.09.2014.

13:49

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S novom školskom godinom počinje i novi ciklus programa Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi, zajednički projekt Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a koji u područne škole i vrtiće dovodi umjetničke programe.

Tijekom rujna Ruksak pun kulture, različitim će programima, obići osječko-baranjsku, splitsko-dalmatinsku, varaždinsku, međimursku, šibensko-kninsku, ličko-senjsku i zadarsku županiju. Na području dubrovačko neretvanske županije programi umjetnosti i kulture u vrtiću i školi odvijat će se tijekom listopada na Mljetu i Šipanu, te u Metkoviću i Orebiću.
U razdoblju od 24. travnja do 12. lipnja, vodeći računa o specifičnoj dinamici rad vrtića i škola, program Ministarstva kulture Ruksak (pun) kulture - umjetnost i kultura u vrtiću i školi obišao je deset županija, prešao 6090 km, održao programe na 20 lokacija (7 područnih škola, 7 osnovnih škola i 6 vrtića) u koje je bilo uključeno 1122 djece. U izvedbi programa i/ili radionica sudjelovalo je više od pedeset umjetnika/izvođača, od toga 11 glazbenika, 8 plesača, 7 glumaca, 4 likovna umjetnika, 5 povjesničara umjetnosti i 5 studenata umjetničkih akademija. Tijekom 2013. godine kao pilot projekt Ruksak pun kulture posjetio je područne školu Popovići, Vodovađa, Dubravka, Radovčići i Molunat, te Osnovnu školu Gruda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.