Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Savjet za razvoj vinarstva u Županiji

21.01.2014.

08:55

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić održali su radni sastanak s vinarima iz Dubrovačko-neretvanske županije koje će župan predložiti u Savjet za strateški razvoj vinarstva i vinogradarstva županije

Savjet će se ustrojiti temeljem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva koju je Županija usvojila prošle godine. Ciljevi Strategije, koje će provoditi Savjet, su brendiranje vina, kontrola kvalitete vina, poboljšanje promocije i prodaje vina, bolja suradnja s ugostiteljima i hotelijerima kako bi se pospješila prodaja županijskih vina po njihovim objektima te korištenje poticajnih sredstava od Ministarstva poljoprivrede i fondova Europske unije.
Tema sastanka je bila i nastup vinara na prvom regionalnom festivalu vina „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati 25. i 26. travnja u samostanu sv. Klare u Dubrovniku, a razgovaralo se i o formiranju novih turističkih (vinskih) staza po Županiji.
Vinari su podržali inicijativu za osnivanje Savjeta jer smatraju kako je to dobar način da se riješe nagomilani problemi u vinarstvu. Županija je iskazala spremnost da iz sredstava koja izdvaja za vinarstvo financira stručnu osobu koja bi se profesionalno bavila promocijom vina i koja bi pomagala Savjetu kod realizacije ciljeva iz Strategije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.