Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

SDP očekuje ispriku

10.02.2014.

11:46

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vezano uz presudu Upravnog suda u Zagrebu koji je donio odluku o poništenju rješenja Grada Dubrovnika, odnosno Gradskog vijeća a u korist Antuna Maračića, kojim je Vesna Delić Gozze imenovana ravnateljicom Umjetničke galerije danas je predsjednik Gradske organizacije SDP -a Dubrovnik Mladen Gojun uputio priopćenje.

" Odluka suda potvrdila je naše stavove- od sudionika ove sramote očekujemo barem javnu ispriku! " stoji u priopćenju uz tumačenje kako je Odlukom Upravnog suda potvrđeno stajalište SDP -a izrečeno koncem 2012. godine kada su ukazivali na skandalozno i nezakonito imenovanje. Naime, nakon što je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika u prosincu 2012. godine odbilo uvažiti stav Upravnog vijeća i Stručnog vijeća Umjetničke galerije Dubrovnik te Kulturnog vijeća i umjesto Antuna Maračića za ravnateljicu imenovalo gradonačelnikovu stranačku kolegicu Vesnu Delić Gozze, SDP je sazvao konferenciju za novinare i osudio takvo postupanje. Jedina osoba koja nije poštovala stav SDP-a bila je tadašnja predsjednica GO SDP, ujedno i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, koja je glasovala mimo odluka i stranke i jednoglasnih odluka upravnog, stručnog te kulturnog vijeća. U tom je slučaju, kao nažalost i kod ulaska u " Dubrovački dogovor " Muratti bila vođena nekim drugim interesima, a ne interesima struke, stranke i Grada. Sadašnja vladajuća koalicija okupljena u ono što i dalje nazivaju " Dogovorom " sama je, uz pomoć naše bivše članice, dovela do ove sramote a što je osudila i struka i javnost. Za nadati se je kako će Gradsko vijeće, odnosno većina koja njime upravlja, naći u sebi barem malo morala i ispričati se javnosti zbog pogreške, stoji zaključno u priopćenju koje potpisuje predsjednik Gradske organizacije SDP -a Dubrovnik Mladen Gojun.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.