Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Skup "Društveni kontekst" u Art radionici Lazareti

10.05.2014.

11:32

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti nastavlja danas s programom međunarodnog skupa „Društveni kontekst“ koji je okupio tridesetak sudionika iz različitih područja umjetničke i kulturološke prakse.

Uvodno je dugogodišnji voditelj Art radionice Lazareti Slaven Tolj podsjetio na proteklih 25 godina ovog i ne samo dubrovačkog suvremenog umjetničkog središta  koje je uspijevalo artikulirati i afirmirati svoje umjetničke interese,  otvorenost  različitim kulturnim inicijativama i javnim projektima. Zahvaljujući Art radionici Lazereti,  Dubrovnik je ostajao u dosluhu sa suvremenim umjetničkim iskoracima ugošćujući u svojim prostorima respektabilan broj umjetnika, ansambala i kreativnih inicijativa  kao i građanskih i umjetničkih organizacija i udruga. Mnogim svojim programima Art radionica Lazareti bila je važnom sastavnicom suvreme domaće i inozemne umjetničke scene. Večeras je u 18 sati  na rasporedu performans „Crusing“ Siniša Labrovića, u 19 sati predstavljanje dubrovačke Inicijative Srđ je naš „ Iskustva i spoznaje“, u 20 sati projekcija dokumentarnog filma i u 21 sat predavanje filozofkinje Renate Saleci iz Slovenije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.