Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Solarni kolektori

10.11.2014.

12:43

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U prostorijama DURA-e danas je uručeno i potpisano 17 ugovora za solarne kolektore obiteljima koje su ostvarile poticaje u posljednjem krugu natječaja provedenom od 8. rujna do 17. listopada

Ukupno je od početka provođenja programa " Solari – Natječaj za sufinanciranje ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima Dubrovnika za 2014.godinu" dodijeljeno 79 poticaja, kroz tri kruga natječaja, ukupne vrijednosti preko 1,1 milijuna kuna. Za ovih 17 ugovora izdvojeno je 255 tisuća kuna. Sljedeći projekt, koji je već započeo je pilot natječaj energetske obnove fasada, na koji se do sad pristiglo 30 –tak prijava iz čega se vidi da građani dobro reagiraju prepoznaju ulaganje u energetsku učinkovitost. Grad Dubrovnik uložiti će ukupno, ove godine, u energetsku obnovu 2, 4 milijuna kuna. Jedan od najavljenih projekata je i energetska obnova fasade nebodera u Gružu što će u potpunosti financirati Grad Dubrovnik.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.