Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Srđ je Grad o parkingu

21.05.2014.

10:41

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na temu " Kako naplatu i kontrolu parkinga konačno uskladiti sa zakonskim propisima?" kandidacijska lista gupe birača "Srđ je Grad" održala je danas na " Parkingu" Gradac konferenciju za novinare.

Kako bi olakšala posao gradskim službama i pridonijela rješenju višegodišnjeg neodrživog stanja s kontrolom i naplatom parkirališnih mjesta, Kandidacijska lista grupe birača Srđ je Grad sastavila je tekst Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkinga u Gradu Dubrovniku koji  je usklađen sa zakonskim propisima, a koji sadržajem uvažava zajednički interes građana Dubrovnika i Grada Dubrovnika za uređenim i pravednim odnosom u kontroli i naplati parkirališnih mjesta. Prijedlog  Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkinga u Gradu Dubrovniku protokoliran je gradskim službama za sljedeću sjednicu. KLGB Srđ je Grad prije petnaestak dana pokrenula je akciju obilježavanja parkirališnih mjesta na kojima društvo Sanita d.o.o.  u ime Grada Dubrovnika nezakonito vrši kontrolu i naplatu. Rezultat akcije je mapa nezakonitih parkirališnih mjesta koja je na web stranici www.srd-je-grad.hr/NelegalniParking, na karti je, temeljem prijava građana, do danas označeno nešto više od 25 lokacija na užem području grada. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.