Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Srđevci predlažu novi model upravljanja zidinama

02.04.2014.

14:27

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predstavnici Kandidacijske liste birača „Srđ je grad" danas su javnosti predstavili svoj prijedlog novog modela upravljanja gradskim zidinama, čiji je moto „KONTROLA I KVALITETA".

 Prijedlogom Zaključka koji će iznijeti na Gradskom vijeću u ponedjeljak, mogu se regulirati odnosi između Grada i Društva prijatelja dubrovačke starine, što bi u konačnici trebalo stvoriti dugotrajan, stabilan i obostrano zadovoljavajući i pravedan odnos, koji ne bi ovisio o trenutnim odnosima političkih snaga u gradskoj upravi već isključivo o kvaliteti plana rada Društva i kvaliteti kontrole Grada - poručuju Srđevci. Predloženi model podrazumijeva da DPDS i dalje upravlja gradskim zidinama, dok bi Gradu Dubrovniku pripadala ovlast financijske kontrole nad prihodom od ulaznica. Također prijedlog uključuje obvezu uprave DPDS-a da do 15. studenog svake tekuće godine dostavi Gradu detaljan financijski i tehnički plan radova na baštini za nadolazeću kalendarsku godinu, te s druge strane, obvezu Grada Dubrovnika da sukladno podnesenom planu radova s posebnog računa uplati traženi iznos na račun DPDS-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.