Nastavno na velik broj upita gostiju "Što posjetiti na otoku Korčuli?" Turistička zajednica Grada Korčule je izradila popis informacija o radnom vremenu te kontakt podatcima muzeja, izložbi, galerija i slično.
12.07.2020.
14:54
Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić
Nastavno na velik broj upita gostiju "Što posjetiti na otoku Korčuli?" Turistička zajednica Grada Korčule je izradila popis informacija o radnom vremenu te kontakt podatcima muzeja, izložbi, galerija i slično.
Također, popis uključuje OPG-ove, vinarije i uljare koji organiziraju kušanje i prodaju poljoprivrednih proizvoda.
Uz telefonske brojeve dane i sate posjeta te web adrese ili uz najavu, u staroj gradskoj jezgri Korčule su Gradski muzej, Kula Revelin, Katedrala sv. Marka i Opatska riznica, Zvonik katedrale, Zbirka ikona, Izložba Marka Pola.
Na otoku Badija Klaustar Franjevačkog samostana i Umjetnička galerija “Fra Bernardin Sokol”.
U Blatu Etno kuća Barilo i Svetište blažene Marije Propetog Isusa Petković.
U Veloj Luci je Vela spila, Arheološka zbirka Vela spila – Centar za kulturu i Radionica mozaika – Luka mozaika.
Navedene su i OPG – VINARIJE – ULJARE i KUŠAONICE: OPG Komparak- med(Korčula), Eko škoj–maslinovo ulje i proizvodi od voća(Žrnovo).
U Čari su vinarije Nerica i Luka Krajančić. U Blatu OPG Protić – džemovi, marmalade, proizvodi od voća, Vinarije Bačić, Blato 1902, i Dine.
Smokvica oduvijek poznata po vinima, sada: Vinarija Toreta, Petrušac, Barbazza, Merga Victa i Vinarija Grošić.
Posjet Veloj Luci vodi do Kušaonice ulja Surjan, Uljare Zlokić i OPG Jerolim Petković.
U Lumbardi su Vinarije Bire, Zoran Cebalo-Popić, Bartul Batistić-Zure, Renci Milina-Lovrić i Bartul Cebalo te OPG Bažika– marmalade, maslinovo ulje i ocat.
Popis će se tijekom ljetne sezone prema potrebi dopunjavati, saznajemo u Korčulanskoj Turističkoj zajednici.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora