Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Šuica čestitala Junckeru

22.10.2014.

18:11

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Čestitajući novoizabranom predsjedniku Europske komisije Jean-Claude Junckeru na ambiciji i viziji koju je pokazao u sastavljanju nove Komisije, hrvatska zastupnica u EU Parlamentu Dubravka Šuica dodala je kako je svjesna da je Juncker morao postići niz kompromisa, ali je uvjerena da će Komisiju voditi beskompromisno.

 

"Želim Vam čestitati na poštivanju ravnoteže spolova ne samo u odabiru Komisije, nego i pri odabiru vodećeg osoblja Komisije na administrativnoj i političkoj razini," naglasila je zastupnica Šuica. Također je kazala kako očekuje od nove Komisije da svojim djelovanjem osigura bolji život građanima Europe te je poduprla Junckerov investicijski program s ciljem smanjenja nezaposlenosti kao jednog od ključnih problema u EU. „Neka ova Komisija učini da građani Europe bolje žive, neka vaš Investicijski program uspije kao i  Jadransko-jonski koridor i Transjadranski plinovod. Vjerujem da ćete povećati broj radnih mjesta i da ćete smanjiti nezaposlenost mladih što smatram ključnom temom Hrvatske, ali i Europske unije,“ zaključila je Šuica. Novoizabrana Komisija počinje s radom 1. studenog .

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.