Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Susret ministara kulture zemalja u regiji

25.08.2014.

09:18

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku će se danas poslijepodne, na poziv ministrice kulture Andree Zlatar Violić, održati susret ministara i predstavnika ministarstava kulture zemalja u regiji

U hotelu Excelsior u 19 sati bit će održana zajednička konferencija za novinare na kojoj će biti riječi o suradnjama na području kulture i umjetnosti. Nakon predaje zajedničke nominacije stećaka za upis na UNESCO-vu Listu svjetske zaštićene baštine ove godine na u Ohridu, u tijeku je izrada nominacijskog dosjea za Dinarski krš. U pripremi je i regionalna konferencije ministara kulture - Ljubljanski proces II na temu "Rehabilitacija zajedničke baštine". Skup se u listopadu održava u Dubrovniku u organizaciji Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Savjeta za regionalnu suradnju Vijeća Europe a cilj mu je unaprijediti buduću suradnju na području očuvanja kulturne baštine, osobito u području obrazovanja stručnjaka i novih načina upravljanja baštinom. Predstavnici ministarstava kulture iz zemalja regije će na poziv gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića, večeras u 20 sati, obići nedavno obnovljeni kompleks Lazareta. Gosti iz regije u 22 sata prisustvovat će i dodjeli nagrade Orlando te koncertu Zagrebačke filharmonije ispred crkve sv. Vlaha, pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića uz nastupe solista - baritona Željka Lučića i sopranistice Lane Kos nakon čega slijedi svečano zatvaranje 65. Dubrovačkih ljetnih igara. Tijekom boravka u Dubrovniku ministrica kulture Andrea Zlatar Violić održat će i bilateralni susret s ministricom kulture Albanije Mirelom Kumbaro Furxhi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.