Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sutra počinje prvi Good Food festival

22.10.2014.

17:05

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bogatim programom sutra u Dubrovniku započinje Good Food Festival Dubrovnik 2014. koje je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao manifestacija koja prezentira gastronomsku tradiciju, ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području.

 Prvi događaj kojim se trebao otvoriti festival - DUBROVAČKA TRPEZA , na žalost se otkazuje zbog izrazito loših vremenskih uvjeta koji su najavljeni za sutra. Nova dubrovačka gastronomska manifestacija započet će stoga radionicom izrade bruštulanih mjendula od 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima. Tijekom sva četiri dana odvijanja fesitvala posjetitelji će moći kušati slatke specijalitete na „Slatkim popodnevima u Imperialu" od 15 do 18 sati. Za sve turiste nude se i posebne gastronomske ture „Eat&Walk" kroz koje se na originalan način upoznaje povijest Dubrovnika. Dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara mogu biti uspomena na prvi dubrovački festival, a zanimljiv filmski program Kinematografa Dubrovnik dodatno će začiniti dane dubrovačke dobre hrane. U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika pripremljene su „Sweet Tooth Map" - mape za sladokusce i program Good Food Festivala, a dubrovački restorani nudit će posebne jelovnike po iznimno povoljnim cijenama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.