Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Svečana sjednica županijske skupštine

12.05.2014.

14:43

Autor: Ivica Puljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije uručene su nagrade ovogodišnjim laureatima. Zbog iznimnih postignuća u humanitarnom djelovanju i unapređenju kvalitete življenja osoba s tjelesnim invaliditetom nagradu za životno djelo dobila je Antonija Roszahegy (ROZAHEĐI) Nikolić, baš kao i Sulejman Muratović – Sule, utemeljitelj, dugogodišnji direktor i umjetnički ravnatelj Folklornog ansambla „Linđo“.

Udruga Eko Omblići iz Dubrovnika i ESKADRILA TRANSPORTNIH HELIKOPTERA 93. ZRAKOPLOVNE BAZE Hrvatskog Ratnog Zrakoplovstva i Protu-Zračne Obrane iz Divulja dobitnici su nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom  jednogodišnjem razdoblju. U svom obraćanju na svečanoj sjednici župan Nikola Dobroslavić osvrnuo se na kako je rekao "posljednja teritorijalna posezanja" što je ocijenio drskim, sramotnim i otužnim. "Tužno je i što nas naša državna vlast ne štiti od takvih napada" – istaknuo je Dobroslavić.  U prigodnom programu na današnjoj sjednici nastupile su klape – Luka Ploče, Vela Luka Proizd, Kaše i Amfora te ženska pjevačka skupina KUD-a Metković, kvartet Sorkočević i Folklorni ansambl Linđo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.