Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tjedan na prometnicama: 'Plavci' ispisali 645 kazni, najviše za brzinu

18.09.2023.

12:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je jedanaest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a trinaest ih je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno osam prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 645 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu'.

"Tako je 200 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 73 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 17 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 30 osoba. Od ostalih prekršaja izdvajamo 62 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 48 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz PUDN.

Najveća koncentracija alkohola od 1,65 promila izmjerena je 44-godišnjaku koji je u nedjelju, 18. rujna, u večernjim satima zaustavljen u Kuli Norinskoj prilikom redovne kontrole prometa. Vozač je upravljao osobnim vozilom, a osim alkohola prometnom kontrolom je također utvrđeno kako tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas te se nepropisno kretao kolnikom. Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.480 eura i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije. Ovo je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.