Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Tribina DAD

06.02.2014.

22:04

Autor: Božica Đurđević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gruški zaljev je urbanistički potencijal koji se ne smije prepustiti parcijalnom sagledavanju kroz pojedinačne projekte već traži integrirani pogled na cjelinu, stoga je projektne programe investitora nužno provjeriti kroz javni arhitektonsko urbanistički natječaj, poruka je s tribine Društva arhitekata Dubrovnik pod nazivom Gruški zaljev - Okvir za novu sliku Grada.

Objedinjujući  primjedbe iz dosadašnjih Javnih  rasprava  o Studijama  utjecaja na okoliš projekta izgradnje Marine Gruž, uređenja Lapadske obale, te projekta izgradnje komunalne lučice Batala, arhitekti uz ostalo naglašavaju da te studije zapravo predstavljaju prijedloge za izmjenu Urbanističkog plana uređenja tog područja. Može li taj ograničeni prostor podnijeti sva opterećenja koja donose predloženi projekti,  pitanje je koje se s raznih aspekata postavljalo i na ovoj tribini.  Jedan od prijedloga je da   odmuljivanje akvatorija Gruža,  odnosno jaružanje, bude nužnost na koju trebaju računati svi  investitori u ovim projektima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.