Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Art radionici Lazareti o nezavisnim kulturnim centrima

25.02.2014.

23:22

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nezavisni kulturni i društveni centri kao javni prostori - bila je tema okruglog stola koji je organizirala Art radionica Lazareti večeras u svojim prostorima u Lazaretima.

Predstavljena je i trenutačna situaciju s obnovom Lazareta i s  novim ugovorima koje su korisnici ovog dijela Lazareta nedavno potpisali s Gradom Dubrovnikom. Razgvaralo se i o načinima na koji će Art radionica Lazareti, Deša i Studentski teatar Lero, zajedno sa ostalim povremenim korisnicima prostora, nastaviti funkcionirati. Razmijenjena su iskustva s drugim organizacijama iz Hrvatske koje također djeluju na način da integriraju više korisnika i programa te stvaraju novi toliko potreban javni prostor. U ovom razgovoru o nezavisnoj kulturnoj sceni u Lazaretima, kao gosti, sudjelovali su i Damir Batarelo iz Saveza udruga Molekula iz Rijeke, Teodor Celakovski iz Saveza udruga Operacija grad iz Zagreba, Antonia Kuzmanić iz splitskog Doma mladih, ravnatelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i dugogodišnji voditelj Art radionice Lazareti Slaven Tolj, predstavnici udruga koje danas djeluju u Lazaretima te predstavnici udruge Expedicio iz Kotora i OKC iz Herceg Novog. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.