Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Dubrovniku otvoren Roadshow projekta InnovaMare

28.04.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Dubrovniku otvoren Roadshow projekta InnovaMare

U Dubrovniku otvoren Roadshow projekta InnovaMare

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U Studentskom domu u Dubrovniku otvoren je prvi Roadshow, u sklopu strateškog projekta InnovaMare koji se provodi u okviru Interreg programa Italija-Hrvatska.

Okupljene je u ime Dubrovačko-neretvanske županije pozdravio pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić.

U Sklopu Roadshowa održat će se radionice i prezentacije znanstveno istraživačkog sektora za podvodnu robotiku namijenjene privatnom i javnom sektoru te prezentacija budućih trendova i predviđanja razvoja s naglasakom na umrežavanju kroz dijalog i prijenos znanja, zajednički razvoj novih projektnih koncepata i uspostavljanje partnerskih konzorcija za buduće pozive.

Projekt InnovaMare je dio Programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska. Čini ga konzorcij od 14 partnera iz Hrvatske i Italije, a Hrvatska gospodarska komora je nositelj projekta.

Projekt InnovaMare ima za cilj razvoj i uspostavu inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.