Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Lazaretima okrugli stol o radu i organizaciji nezavisne kulturne scene

25.02.2014.

12:49

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Art radionica Lazareti organizira okrugli radni stol o nezavisnoj kulturi, prostorima i upravljanju s fokusom na nezavisne kulturne i društvene centre i njihov značaj u lokalnoj zajednici.

Gosti su predstavnici udruga i organizacija iz Hrvatske koje  rade  na  sličan način kao Art radionica Lazareti i još neke udruge koje okuplja i formiraju razne vrste nezavisnih kulturnih i društvenih centara u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli i Karlovcu. Radi se o organizacijama kao što su Pogon, Savez udruga Operacija grad i Dom mladih u Splitu, Savez udruga Rojc u Puli, Drugo more u Rijeci, Kooperativa u Karlovacu i drugim sličnim nezavisnim institucijama i organizacijama te o njihovim načinima rada. Istim povodom bit će predstavljena aktualna situacija s obnovom Lazareta, novim prostorima Deše i Lera i o ugovorima koje su korisnici tog dijela kompleksa Lazareta nedavno potpisali s Gradom Dubrovnikom. Bit će riječi i o načinima na koji će ovaj dio korisnika  Lazareta nastaviti funkcionirati. Okrugli stol održat će se večeras u 19 sati u Lazaretima. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.