Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U ponedjeljak počinje SHKM

18.04.2014.

10:29

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Uskrsni ponedjeljak, 21. travnja ove godine počinje Festival Susreta hrvatske katoličke mladeži.

Bogati i raznovrsni duhovni, kulturno-zabavni program trajat će šest dana i prethodi samom Susretu hrvatske katoličke mladeži, koji se održava u Dubrovniku 26. i 27. travnja ove godine uz sudjelovanje 35.000 mladih hodočasnika. Festival mladih počinje u ponedjeljak u 18 sati euharistijskim slavljem u dubrovačkoj katedrali koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić uz izlaganje moći bl. Ivana Pavla II. Festival se nastavlja iste večeri u atriju palače Sponza, gdje će svečano biti otvorena izložba fotografija „Papa u Dubrovniku" uz posebne molitve i nakane za branitelje Grada i domovine i njihove obitelji.
U utorak, 22. travnja, od 13 sati sve crkve, crkvice i kapele u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika otvorit će širom svoja vrata posjetiteljima u dijelu programa nazvanim 'U crkve pozvani'. To je iznimna prigoda za posjet 27 sakralnih objekata, a među kojima su i mnoge koje se otvaraju samo jednom godišnje. Isti dan u 20 sati slijedi glazbeni program „Zvuci slobode" u Saloči od zrcala Narodne knjižnice. U srijedu će se u Kinu Sloboda održati projekcija filmskog stvaralaštva „Slobodni kadar", a u četvrtak na Stradunu dramske radionice o mnogim poznatim osobama iz bogate dubrovačke povijesti. U petak uoči Susreta hrvatske katoličke mladeži održat će se klanjanje u dubrovačkoj katedrali.
Subotnji dio Festivala, na kojem će sudjelovati mladi hodočasnici, bit će najbogatiji i najraznolikiji. Službeno otvorenje Susreta održat će se u 11 sati i 50 minuta na Stradunu. Tijekom cijelog jutra i ranog popodneva na 17 različitih lokacija unutar gradskih zidina i u neposrednoj blizini odvijat će se različiti programi, te će svatko moći naći nešto za sebe: od molitve u pojedinim crkvama, različitih igrokaza i dramskih ostvarenja, projekcija filmova, koncerata popularne kršćanske glazbe, ali i one alternativne.
U 14 sati i 30 minuta mladi će iz katedrale iznijeti križ Susreta hrvatske katoličke mladeži koji su preuzeli u Sisku te u velikoj procesiji krenuti do Gruža gdje će u 17 sati biti misno slavlje koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U večernjim satima na Stradunu će se održati glazbeno scenski program.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.