Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U subotu maraton lađa!

08.08.2014.

13:43

Autor: Jure Jerković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U subotu u 17 sati održat će se 17. Maraton lađa od Metkovića do Ploča. Maraton lađa utrka je povijesnih neretvanskih plovila koju s obala Neretve i pratećih brodova pratiti nekoliko desetaka tisuća gledatelja

Na stazi  dugoj 23 kilometra natjecat će se 37 posada s oko 600 veslača. Najbržima će do cilja trebati više od dva sata i do deset tisuća napornih zaveslaja. No,p objeda na maratonu lađa za većinu ekipa je stvar prestiža. Marko Marušić,predsjednik udruge lađara Neretve najavljuje neizvjesnu utrku. 
"Već se kroz ove pripremne trke koje smo imali pokazalo da su se izdvojile ekipe Crnog Puta, Žrnova, Stabline. Komin eži da postavi jednu novu ljestvicu koju će biti teško, a već je sad dosta teško dostići. Oni su pet puta zaredom bili pobjednici ako to učine još jednom znači da će dva puta zaredom osvojiti veliki štit u trajno vlasništvo." - ističe Marušić.
Lađare će prije početka najvećeg neretvanskog spektakla pozdraviti visoki pokrovitelj, predsjednik Republike Ivo Josipović, a očekuje se i dolazak izaslanstva hrvatskoga Sabora i Vlade te mnogih gospodarstvenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.