Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uhićen zbog prebrze vožnje

17.01.2014.

13:44

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Staroj Mokošici u četvrtak, 16. siječnja policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su zbog prekršaja nepropisne brzine zaustavili automobil, dubrovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak.

Uređajem za nadzor brzine utvrđeno je da je 20-godišnji vozač upravljao brzinom od 130 km/h, iako  je na navedenoj dionici brzina kretanja ograničena na 50 km/h. Pored spomentuog je kao mladi vozač upravljao vozilom “B” kategorije čija snaga prelazi 80 kW.
Vozač je uhićen i doveden u prostorije policije, nakon čega je  zbog počinjenih prometnih prekršaja uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3 800 kn. Izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 4 mjeseca.
Iz policijske uprave još jednom pozivaju vozače da poštuju propisana ograničenja brzine kako bi se izbjegle prometne nesreće i posljedice po ostale sudionike u prometu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.