Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vatrogascima novi prostori i defibrilatori

23.01.2014.

17:02

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Zvekovici će u petak, 24. siječnja biti svečano otvorene nove prostorije Državne vatrogasne intervencijske postrojbe u prostorima bivše tvornice TEP

Svečanost otvorenja predviđena je za 13 sati, a prisustvovat će joj ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Jadran Perinić, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te predstavnici Dubrovačko – neretvanske županije, grada Dubrovnika, javnih vatrogasnih postrojbi i DVD-a s područja Dubrovačko – neretvanske županije, kao i brojni uzvanici i gosti.
Državna vatrogasna intervencijska postrojba, kao ustrojstvena jedinica Državne uprave za zaštitu i spašavanje, sudjeluje u raznim vrstama intervencija zaštite i spašavanja, posebno onih složenijih, većih i zahtjevnijih razmjera, a temeljni je dio pružanja pomoći u akcijama na području drugih zemalja u izvršenju obveza utvrđenih međudržavnim ugovorima.
Otvorenju na Zvekovici prethodit će konferencija za novinare u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje će biti govora o dodjeli tri prijenosna defibrilatora (AVD). Oni će biti uručeni predstavnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava Korčule, Kalamote i Lopuda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.