Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Dubrovnika

17.09.2014.

14:32

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na inicijativu roditelja djece s Lopuda, prvi put nakon četrdeset godina u prostoru lopuske škole, otvoren je dječji vrtić, koji trenutno broji trinaest polaznika vrtićkog uzrasta. S obzirom na rastući broj djece predškolskog uzrasta, trenutno ih je dvadesetišest, očekuje se i povećanje broja polaznika.

Do kraja ove godine u potpunosti će se dovršiti radovi na prvoj fazi projekta koja će omogućiti opskrbu vodom u selima Gromača, Kliševo i Ljubač do Uskrsa 2015., zaključeno je na sastanku gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića s  predstavnicima uprave Vodovoda Dubrovnik i tvrtke Cestar d.o.o., izvođačem radova na vodoopskrbnom sustavu Gornjih sela Orašca. U tijeku je gradnja najvažnijeg objekta, crpne stanica Orašac s popratnim objektom, vodospremom, crpnom stanicom i pristupnom cestom. Druga faza investicije obuhvatit će sela Mrčevo, Mravinjac i Riđicu, te će cjelovit projekt ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna biti završen najkasnije do kraja 2015. godine. Grad Dubrovnik će u drugoj fazi radova proširiti cestu između Kliševa i Riđice kako bi se povećala sigurnost i protočnost prometa, a radovi će se izvoditi paralelno s radovima na polaganju cjevovoda za mjesnu mrežu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.