Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Orebića

26.11.2014.

12:41

Autor: Joško Jelavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu 23. godišnjice pogibije na stonskom ratištu hrvatskog branitelja Vignjanina Tihomira Antunovića tadašnjeg zapovjednika Orebićke satnije u sastavu Mješovitog odreda mornaričkog pješaštva Korčula - Pelješac njemu u spomen misu zadušnicu u crkvi Gospe od Rozarije u Vignju služio je viganjski župnik i dekan Pelješkog dekanata monsinjor Ante Marković. Komemoraciji su uz članove obitelji, prijatelje i sumještane pribivali i njegovi suborci s Pelješca predvođeni načelnikom općine Orebić Tomislavom Ančićem i predstavnici političkih stranaka, a s Korčule branitelji Ante Raškić i Petar Borovina. Nakon mise na grob Tihomira Antunovića na viganjskom groblju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

U radnom posjetu Općini Orebić boravili su predstavnici Hrvatskih cesta i Instituta građevinarstva Hrvatske, koji su u svojstvu investitora, odnosno projektanta s načelnikom Tomislavom Ančićem razgovarali o projektu gradnje obilaznice Orebića, jednog od najvažnijih infrastrukturnih objekata za daljnji gospodarski razvitak orebićke općine. O gradnji obilaznice govori se već godinama, a njenom realizacijom omogućila bi se i gradnja novog trajektnog pristaništa u naselju Perna gdje bi se izmjestilo trajektno pristanište iz Orebića. Na sastanku su dogovoreni daljnji poslovi na izradi projektne dokumentacije i svega što je nužno za ishođenje građevinske dozvole. 

U organizaciji jedinstvenog upravnog odjela općine Orebić, u Orebiću je završen javni uvid u dva važna urbanistička plana u općini. Riječ je o ponovljenoj raspravi o ciljanim izmjenama i dopunama prostornog plana uređenja općine Orebić i ponovljenoj raspravi o urbanističkom planu uređenja zapadnog dijela turističke zone Liberan u Vignju. Održana je i javna rasprava uz nazočnost stručnog izrađivača, naručitelja i zainteresiranih poduzetnika i građana, a slijede izvješća o javnim raspravama i nakon toga će se utvrditi nacrt konačnog prijedloga i dostaviti ovlaštenim institucijama na odobrenje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.