Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Vijesti iz Županije

01.10.2014.

14:55

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule prihvaćen je prijedlog zaključka Odbora za proračun i financije,čime će Grad Korčula preuzeti obvezu financiranja pripravnosti liječničkih timova u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije,za razdoblje od 1.listopada do 31. prosinca ove godine.Grad Korčula će plaćati mjesečno 25 tisuća kuna za potrebe pripravnosti Ispostave hitne medicine u Korčuli,odakle je i stiglo upozoravajuće pismo da se hitno osiguraju potrebna sredstva, da se ne ukinu pripravnosti timova HMP koji inače nisu ugovorene između Zavoda i Direkcije HZZO-a, a pripravnost mora postojati,jer su češći prijevozi pacijenata iz Korčule trajektom do Orebića,zatim vozilima do najbližih bolnica u Dubrovniku 100 ili Splitu i 140 kilometara i tim koji ode u pratnju do bolnica ne može se vratiti u bazu za manje od 5-6 sati.

U Orebiću je danas počeo radni dio 14. Dana Cvita Fiskovića, znanstvenog skupa koji se bavi razmjenom umjetničkih iskustava u Jadranskome bazenu, a ta je tema jedna od stalnih preokupacija hrvatske povijesti umjetnosti. Organizira ga Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pod stalnim pokroviteljstvom VII razreda za likovne umjetnosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Tijekom trodnevnog rada bit će podneseno 25 stručnih izlaganja, a bit će predstavljen i Zbornik radova XIII Dana Cvita Fiskovića. Sudionike skupa jutros je na početku rada u ime domaćina općine Orebić pozdravio i zaželio im uspješan rad načelnik Tomislav Ančić. Inače svečano otvaranje XIV Dana Cvita Fiskovića održano je sinoć u hotelu „Korčula" u Korčuli. 

U nastavku izložbenog programa Udruge likovnih umjetnika „Pelješac" i orebićkog ogranka Matice hrvatske, a u čast održavanja znanstvenog skupa XIV Dana Cvita Fiskovića, večeras će se u galeriji crkvice Svetoga Navještenja - Luncijati u Orebiću otvoriti izložba likovnog umjetnika Emila Bobanovića Ćolića, Kunovljanina koji veći dio godine živi i stvara u Italiji. Otvaranje je u 20 sati.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.