Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

VLAHUŠIĆ: Jesu li i Primorci za gradnju autoceste?

28.08.2014.

15:13

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Autocesta ne bi trebala prolaziti dubrovačkim područjem, izjavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Andro Vlahušić

Vlahušić je naglasio kako je gradnja autoceste dubrovačkim područjem neisplativa, te kako bi takva gradnja Jadransko jonske autoceste koštala 10 milijardi kuna iz državnog proračuna, dok bi autocestu kroz bosansko hercegovačko zaleđe Dubrovnika platila Euopska unija. Dodao je kako treba pitati HDZ-ove ogranke u Dubrovačkom primorju jesu li za gradnju Jadransko jonske autoceste koja bi prolazila kroz njihova sela.
Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić na konferenciji za novinare izjavio je kako prema podacima kojima raspolaže gradska uprava, Dubrovčani radi putuju avionom nego cestovnim prometom. Ti se podaci baziraju na subvencijama za cestovni promet koje su deset puta manje u odnosu na zračni. Dnevno je naime subvencije za vožnju autocestom koristilo svega šest vozila dok se za zračni promet dnevno iskoristi 60-ak subvencioniranih karata. Za iduću sjednicu Gradskoga vijeća, najavljuju u gradskoj upravi, bit će pripremljene i nove mjere subvencioniranja prijevoza. Tako će za cestovni promet biti moguće koristiti automobil članova uže obitelji, a 50 posto subvencionirane karte moći će ostvariti i studenti, kao i sportaši koji idu na službena natjecanja.
Nakon predstojeće sjednice Gradskoga vijeća, karte za subvencionirani cestovni prijevoz više se ne bi trebale odnositi samo na vožnju autocestom od Ploča do Zagreba, već na sve ulaze i izlaze s hrvatskih autocesta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.