Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završen Palijativni odjel OBD

14.04.2014.

13:31

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeni su radovi na Odjelu za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik vrijedni 10,5 milijuna kn

Tim povodom župan Nikola Dobroslavić sastao se s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem, biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem, upraviteljem Zaklade „Blaga djela“ Nikolom Obuljenom, sanacijskim upraviteljem Opće bolnice Dubrovnik Jerkom Ferri Certićem i ravnateljem Doma zdravlja Dubrovnik Brankom Bazdanom.
Sporazum o suradnji na realizaciji projekta uređenja Odjela za palijativnu skrb i produženo liječenje Opće bolnice Dubrovnik vrijednom 10,5 milijuna kuna potpisan je u studenome 2012. godine. Na 4. katu objekta „D“ Opće bolnice Dubrovnik na 1700 metara četvornih osigurano je 60 kreveta za Odjel palijativne skrbi. Trideset kreveta namijenjeno je bolesnicima Odjelu za palijativnu skrb čije troškove pokriva Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje. Preostalih trideset kreveta namijenjeno je Odjelu onkologije. O prijemu bolesnika odlučivat će se na temelju stručnih kriterija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.