Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završena Festa sv. Vlaha

09.02.2014.

16:34

Autor: Jelena Obradović Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završno misno slavlje na Gorici, u srednjovjekovnoj zavjetnoj crkvi koju su Dubrovčani podigli izvan gradskih zidina svecu u čast, jutros je pred okupljenim mnoštvom vjernika i štovatelja, predvodio vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini mons. Tomo Vukšić.

Nakon svete mise uslijedio je povratak vjernika i štovatelja blagdana i feste, barjaka, festanjula, trombunijera i Gradske glazbe u povijesnu jezgru, uz pozdrave zvona crkvi i samostana pokraj kojih je povorka prolazila; crkve Gospe od Milosrđa, crkve svetoga Petra, zatim crkve sv. Andrije i samostana časnih sestara Anćela na Pilama. Baš kao i u prigodi otvorenja Feste, pred crkvom sv. Vlaha u gradu, dočekao ih je rektor don Toma Lučić i zahvalio svecu, ovogodišnjim festanjulima kao i građanima na još jednom blagdanu u tradicijskoj kulturi Dubrovnika. Festa je završena ceremonijalnim spuštanjem barjaka sv. Vlaha, nakon čega je u svečevoj crkvi služena podnevna sveta misa.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.