Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan primio djecu sportaše

11.06.2014.

15:01

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu, znanost i sport Marijeta Hladilo održali su prigodni prijem za učenike osnovnih i srednjih škola Dubrovačko-neretvanske županije koji su na državnim športskim prvenstvima osvojili jedno od prva tri mjesta.

Župan Dobroslavić čestitao je svim učenicima na postignutim rezultatima, kao i njihovim trenerima i mentorima te je istaknuo važnost bavljenja sportom kako u fizičkom tako i u odgojno – obrazovnom smislu. Naime, ove godine učenici su osvojili dvostruko više medalja nego lani te je župan tu činjenicu istaknuo kao izvrstan motiv za daljnje bavljenje sportom.
Predsjednik Županijskog saveza školskog sporta Boris Krstičević zahvalio je županu Dobroslaviću i pročelnici Hladilo na kontinuiranoj potpori učenicima, njihovim trenerima i školskim športskim klubovima.
Županijski savez školskog športa Dubrovačko-neretvanske županije osnovan je  1999., te  ove godine obilježava 15 godina postojanja. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u školske klubove  uključeno je  preko 6000 učenika u raznim sportskim kategorijama. Od ukupno 14 kategorija u osnovnoj školi te 10 kategorija u srednjoj školi Dubrovačko-neretvanska županija je u ovoj školskoj godini  osvojila 9 medalja; jednu zlatnu, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Osvajači medalja su:
Prvo mjesto
ŠŠD "Val" Osnovna “Vela Luka” Vela Luka – stolni tenis (M)
Druga mjesta
ŠŠD "Vidra" Osnovna Marina Držića Dubrovnik – plivanje  (M)           
ŠŠD "Domagoj" Osnovna Marina Getaldića Dubrovnik – judo (M)
ŠŠD "Brenum" Osnovna škola “Župa dubrovačka” Mlini – judo (Ž)
ŠŠD "Ombla" Osnovna “Mokošica” Dubrovnik – mali nogomet (M)
ŠŠD "Domagoj" Osnovna Marina Getaldića Dubrovnik – badminton (Ž)
ŠŠD "Gimnazijalac" Gimnazija Dubrovnik – badminton (Ž)
Treća mjesta
ŠŠD "Petar Kanavelić" Osnovna škola Pera Kanavelića Korčula – plivanje(Ž)
ŠŠD "Pomorac" Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik – badminton (M)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.