Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan s HGSS-om o topografskoj karti Mljeta

18.08.2014.

16:14

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima razgovarao je s predstavnicima HGSS-a - Stanica Dubrovnik o projektu izrade topografske karte Mljeta i brda sv. Ilija iznad Orebića

Projektom „Razvoj inovativnih tehnologija u pustolovnom turizma“ financiranog sredstvima Europske unije putem IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora označene su sve tematske planinarske i biciklističke staze po Županiji, pa u HGSS-u žele dodatno pokriti i područje Mljeta te sv. Ilije. Stoga su od župana Dobroslavića zatražili potporu za ovaj projekt koji bi doprinio sigurnosti i turističkoj ponudi.
Tijekom razgovora je utvrđena važnost kvalitetne pomoći unesrećenima, ali i problem oko nadoknade intervencija. Naime, zakonska regulativa ne omogućuje da se, kao što je slučaj sa zdravstvenim uslugama, intervencija HGSS-a naplati od osigurane osobe. Stoga je bitno da se regulativa promijeni i omogući nadoknada za intervencije HGSS-a - rečeno je među ostalim na sastanku sa županom, javljaju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.