Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župani o reorganizaciji sudstva

05.02.2014.

08:36

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice iskazana je zabrinutost i nezadovoljstvo zbog najavljenih reorganizacija pravosuđa i sustava osnovnog školstva koji uključuje ukidanje područnih škola

Na sastanku je sudjelovala i zamjenica župana Marija Vučković. Na sjednici jeJednoglasnom odlukom župani će ovaj tjedan uputiti ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću i ministru znanosti Željku Jovanoviću zahtjev za sastankom i uključivanjem u javne rasprave.
Župani se slažu da je racionalizacija potrebna, ali napominju kako je treba provesti u skladu s teritorijalnim ustrojem kako se planirane reforme ne bi radile na štetu građana iz ruralnih područja. U ovom slučaju uštede neće biti, već upravo suprotno, novi potezi Vlade iziskuju dodatne troškove građana.
Župani su upozorili kako Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nema pravnu podlogu za reorganizaciju školskog sustava kojom se ukidaju područne škole jer su osnivači svih škola, i srednjih i osnovnih, županije i gradovi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.