Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županija u škole uložila 8 milijuna kn

10.01.2014.

14:28

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osim kapitalnih i investicijskih ulaganja, što je iznosilo oko 7 milijuna kuna, DNŽ u svom proračunu osigurava i sredstva za programe prevencija u školama, školske projekte, pomoćnike u nastavi i sredstva za stipendiranje 81 učenika i studenta u iznosu od 1,07 milijuna kuna, pa se u obrazovanje u 2013. godini uložilo ukupno 8,07 milijuna kuna

Dubrovačko-neretvanska županija je u 2013. godini u kapitalne projekte za osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te u ostale programe uložila oko 8  milijuna kuna. Osim kapitalnih i investicijskih ulaganja, što je iznosilo oko 7 milijuna kuna, DNŽ u svom proračunu osigurava i sredstva za programe prevencija u školama, školske projekte, pomoćnike u nastavi i sredstva za stipendiranje 81 učenika i studenta u iznosu od 1,07 milijuna kuna, pa  se u obrazovanje u 2013. godini uložilo ukupno 8,07 milijuna kuna. U ovoj godini  za obnovu i uređenje objekata i prostora Ekonomske i trgovačke škole i Obrtničke škole u Dubrovniku uloženo je 420 tisuća kuna. Riječ je o obnovi i izolaciji krova, sanaciji oštećenog zida pročelja i temeljnog zida podrumskih prostorija, te uređenje školskog dvorišta s parkiralištem. Završeni su i radovi na ostalim školama na području županije kao što su: nastavak 2. faze dogradnje škole u SŠ Petra Šegedina u Korčuli (500 tisuća kuna), rekonstrukcija objekta tj. uređenja dijela krovišta i pročelja objekta uz suglasnost Konzervatorskog odjelu u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića (također 500 tisuća kuna) zatim rekonstrukcija sustava za centralno grijanje u SŠ Metković (200 tisuća kuna) te sanacija hodnika, zidova, obnova stolarije  uređenje školskog  igrališta u Gimnaziji Dubrovnik u vrijednosti od 200 tisuća kuna. Županija je i u 2013. godini provela objedinjenu javnu nabavu za sve osnovne i srednje škole te učeničke domove za nabavu računalne i uredske opreme ukupne vrijednosti 730 tisuća kuna. U OŠ Smokvica sufinancirali su izgradnju športske dvorane čije se otvaranje planira u prvoj polovici ove godine. Veći iznosi novčanih sredstva uloženi su i u OŠ Primorje (300 tisuća kn za rekonstrukciju sustava za centralno grijanje), OŠ Gruda (200 tisuća kn za izmjenu stolarije), OŠ Opuzen (100 tisuća kn za izmjenu unutarnje i vanjske stolarije), OŠ Cavtat (200 tisuća kn za završetak rekonstrukcije krova) te OŠ Petra Kanavelića (250 tisuća kn za izmjenu stolarije i centralno grijanja). U OŠ Župa Dubrovačka uložena su sredstva u ukupnom iznosu od 570 tisuća kuna, od čega je 300 tisuća kuna uloženo u rekonstrukciju krova, a s 270 tisuća kuna je nabavljena sportska oprema.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.