Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijske stipendije

07.01.2014.

16:11

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovačko –neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisati će u srijedu 8. siječnja u 11 sati u Velikoj vijećnici ugovore o stipendijama za 29-oro učenika i studenata.

Dubrovačko -neretvanska županija na natječaju je ponudila dodatnih 16 studentskih i 5 učeničkih stipendija za nadarene, 6 studentskih za deficitarna zanimanja (1 doktor medicine, 1 magistar fizike- nastavnički smjer, 1 magistar edukacijske rehabilitacije te 1 magistar matematike-nastavnički smjer, 1 dipl.ing arhitekture te 1 dipl. ing hortikulture) te 2 učeničke stipendije za deficitarna zanimanja (2 za zanimanje konobar) budući da je interes učenika za ovo zanimanje vrlo malen, a potrebe tržišta rada velike. Na natječaj se prijavilo 27 učenika  i 112 studenta. Županija će u 2014. godini  za stipendiranje učenika i studenata kao i za jednokratne potpore za poslijediplomske studije izdvojiti 750 tisuća kuna kuna, kojim će stipendirati ukupno 81 učenika i studenta sa prostora Dubrovačko -neretvanske županije. Od 81 učenika i studenta 52 je ove godine zadovoljilo sve visoke  kriterije kako bi ostvarilo pravo na nastavak primanja stipendije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.