Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Željezno prijestolje u Dubrovniku

08.06.2014.

10:32

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Željezno prijestolje iz megapopularne serije „Igra prijestolja“ stiže u Dubrovnik u srijedu, 11. lipnja, kada će u 12h biti svečano otkriveno za javnost ispred palače Sponze

Iz Turističke zajednice grada Dubrovnika pozivaju sve fanove, Dubrovkinje i Dubrovčane da im se pridruže na svečanom otkrivanju Željeznog prijestolja. Prijestolje je okosnica sada već kultne HBO serije „Igra prijestolja“, dijelom snimane i u Dubrovniku, koji je poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran. 
Četvrta sezona „Igre prijestolja“ premijerno se prikazujze na HBO-u. Željezno prijestolje koje će biti izloženo u Gradu je replika originala iz serije napravljena u prirodnoj veličini. Prijestolje je visoko 220 cm te široko 165 x 185 cm, a njegova težina je čak 135 kg.  Slavno prijestolje u Dubrovnik dovode HBO Adria i New Europe Market konferencija, gdje će za javnost biti izloženo tijekom trajanja New Europe Market konferencije, odnosno sve do petka, 13. lipnja do 18h. 
U organizaciji događaja aktivno su sudjelovali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Embassy Films, koji su ujedno i omogućili da Prijestolje za javnost bude izloženo u srcu Grada, ispred palače Sponza. 
S obzirom na tragičnu situaciju koja je pogodila Slavoniju, Željezno prijestolje će u Dubrovniku biti povezano s humanitarnom akcijom za žrtve poplava. Tako HBO poziva sve posjetitelje Željeznog prijestolja da im se pridruže u skupljanju pomoći i, prije nego sjednu na Prijestolje, nazovu donatorski telefon na broj 060 90 11.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.