Hrvatski radio

Radio Knin

12. sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

29.09.2014.

15:45

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninski gradski vijećnici usvojili su rebalans proračuna za tekuću godinu. U prvih šest mjeseci ostvaren je višak prihoda i primitaka u iznosu od skoro milijun i pol kuna, što će biti iskorišteno za pokriće manjka iz prošlih godina.

Ukupni prihodi kninskog proračuna u prvoj polovici godine bili su nešto su veći od 15 milijuna kuna, a rashodi oko 13 i pol milijuna. A s milijun i pol razlike će se na kraju kalendarske godine smanjiti manjak od ranije.
Rebalans je prihvaćen, a suzdržan u glasovanju je bio SDP-ov vijećnik Mirko Antunović uz primjedbu da se navode oni dijelovi prihoda koji su u realizaciji podbacili

Najveći manjak u stavki naplate su komunalne naknade. U tijeku su postupci ovrhe građanima, no i dalje je prisutan problem s Ministarstvom obrane, od kojega je grad trebalo naplatiti 300 tisuća kuna.
Neplaniranih 520 tisuća iz gradskog proračuna potrošit će se na održavanje i sanaciju javnoprometnih pješačkih površina oštećenih uslijed loših vremenskih prilika. Ti će se novci namaknuti iz komunalne naknade. Ne njezinim povećanjem nego boljom naplatom uključujući i ovrhe koje su u tijeku.
Vijećnici su uz protivljenje SDP-ovog Antunovića usvojili 2. rebalans proračuna Grada Knina za 2014. godinu u kojem je planirano 55 i pol milijuna kuna prihoda i
44 milijuna i 800 tisuća kuna rashoda.
Uz redovno polugodišnje izvješće o svome radu, koje je također prihvaćeno većinom glasova, gradonačelnica Josipa Rimac ocijenila je da gradskoi proračuni nema problema s funkcioniranjem kao ni ustanove koje se financiraju njega.

Nakon zastoja, nastavljaju se i radovi na IPA projektu. Kroz dva mjeseca, najavljuje se, trebali bi biti uklonjeni nedostaci u ulicama 4. i 7. gardijske brigade i završeno spajanje u Tomislavovoj ulici. Radovi na Uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, produžit će se do 2016. godine, zbog niza problema koji se rješavaju zamjenom temelja i promjenom konfiguracije terena

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode